Havenactiviteiten aan het Maarland.

Het is de organisatie, mede dankzij vrijwilligers, wederom gelukt om extra aandacht te schenken aan de mooie haven aan het Maarland. Historische oude schepen zullen de Brielse haven aandoen waaronder de sleepboten Bugsier 5 en Maassluis, bergingsvoertuigen de Bruinvisch en Tonijn en de Hessari aanwezig welke ook te bezichtigen zijn. Tevens zal buurtvaarder Jansje demonstraties laden en lossen in vroegere tijden demonstreren. De Prince Admirael zal rondvaarten verzorgen. Op de kade is ook van alles te doen. Rondom de haven op de kade kunt u kennis maken met maritieme ambachten en zal er een Snuffelmarkt zijn. 

Bent u moe geworden van het rondkijken dan kunt een terrasje pakken aan het Maarland een lekker patatje pakken of als u van zoetigheid houdt poffertjes. De Brielse haven aan het Maarland is tijdens Bruisend Brielle super gezellig dus ga hier ook even langs.

 

Classic Cars met een rijk verleden

De historische binnenstad zal als decor fungeren voor een diversiteit aan klassieke voertuigen die de straten van Brielle binnen komen rijden. De Oldtimer vrienden Brielle komen ook dit jaar met hun mooiste auto's pronken. We gaan terug in de tijd. Oldtimers, de een nog mooier dan de andere, stellen zich op in het centrum. Voor de mooiste auto is er later op de dag een prijs te winnen. De classic car kunt u vinden op de turfkade en in de Nobelstraat en op het Bleijkersbolwerk.

Kunstmarkt bij de Sint-Catharijnekerk

In samenwerking met Kunstkring VoorneKunstwerk Westvoorne, onafhankelijke Brielse kunstenaar(s) en Stichting Kunst en Cultuur Brielle zal het plein voor de Sint-Catharijnekerk tijdens Bruisend Brielle opnieuw veranderen in het Montmartre van Den Briel. Meer dan dertig kunstenaars met elk een eigen stijl en specialisatie stellen hun werk ten toon. Loop langs schetsen, schilderijen, beeldhouwwerken, sieraden en keramiek. Bekijk de demonstratie glaskralen maken. En volg de vooruitgang van de kunstenares die een ‘live paint’ maakt van dit mooie evenement. Tijd: 11 – 17uur.

Brielle groen, samen doen en streekproducten lekker en gezond

Tijdens de 13e editie van Bruisend Brielle mag zeker een duurzame markt niet ontbreken daar dit erg actueel is. Een aantal bedrijven & organisaties op het gebied van duurzame producten en diensten zullen zich aan u voorstellen. De duurzame markt bestaat uit diverse kramen en standplaatsen van ondernemers die duurzame producten verkopen of promoten.
Ook aan activiteiten speciaal voor kinderen is gedacht, dit is elk jaar een groot succes en de kinderen leren er ook nog van.
Ook de gemeente Brielle is aanwezig op de duurzame markt met een kraam, alwaar u een LED lamp kunt verdienen door middel van het invullen van een enquête. Tevens kunt u een mooie duurzame prijs winnen als u alle vragen goed heeft.
Er is dit jaar ook een speciale enquête voor kinderen waarbij leuke prijzen verdiend kunnen worden. Duurzaam en streekproducten passen heel goed bij elkaar, dat is de reden dat u hier ook een aantal kramen met streekproducten en lekkernijen tegen zal komen. O.a. zorgboerderij Op Aarde en Landgoed verkopen de heerlijkste jams en andere producten van eigen land. Daarnaast staan er verschillende andere ondernemers met de lekkerste producten zoals honing, aardbeien en nog veel meer. Beslist de moeite waard om hier een kijkje te nemen.

Oude (landbouw) machines en tractoren.

Familie Dingemans, bestaande uit Opa, kinderen en kleinkinderen hebben allen èèn grote passie en dat is oude (landbouw) machines. Met heel veel enthousiasme repareert de familie antieke machines met als kroon op het werk deze ook aan het werk te krijgen. In de regio en ver daarbuiten is deze bijzondere familie een begrip. De organisatie is benieuwd wat voor bijzondere machines de familie dit jaar zal tentoonstellen en demonstreren. Sinds enkele jaren komen ook een aantal enthousiaste eigenaren van oude tractoren naar Brielle. Deze mensen komen uit de verre regio, wij zijn er erg blij mee, en zij kunnen elk jaar op grote belangstelling rekenen.

Sport en Spel

Brielle is naast een mooie historische plaats om te wonen zeker ook een plaats bij uitstek voor het beoefenen van diverse binnen en buitensporten. U kunt met een aantal sporten kennismaken die men in Brielle kan beoefenen. Tennisvereniging E’68, Tafeltennisvereniging de Sprint zijn aanwezig en u wordt in de gelegenheid gesteld om een balletje mee te slaan. Daarnaast geven zij u ook graag alle informatie. Ook roeivereniging Voorne-Putten zal aanwezig zijn om u te laten zien hoe leuk het roeien als sport is. Ze komen met 2 boten en er is een stand waar u alle informatie kunt verkrijgen. Voorne Atletiek zal een sprintbaan realiseren en u kennis laten maken met atletiek.Tevens is de organisatie trots dat ook Golfclub en Golfschool Kleiburg dit jaar ook weer aanwezig is. Let op hun stand want ze hebben verrassingen in petto. Golfen is een sport die het hele jaar door kan worden beoefend op de prachtige golfbaan aan de Krabbeweg 9 in Brielle, in het recreatiegebied tussen het Brielse Meer en het Hartelkanaal. En natuurlijk wordt het alleen maar leuker wanneer je de sport steeds beter beheerst. Daarom is Golfclinic Kleiburg belangrijk. De PGA opgeleide golfprofessionals staan garant voor goede lessen, waardoor je al snel veel plezier kunt beleven aan deze fantastische sport. Op het Bleijkersbolwerk staan leden van de modelvliegclub Voorne-Putten, zij kunnen u alles vertellen over modelvliegtuigen en drones. Ook zullen hier demonstraties gegeven worden.

Culturele en andere organisaties

Heel veel vrijwilligers zijn op een of andere manier betrokken bij een van de organisaties op gebied van kunst, cultuur en historisch Brielle, maar ook op het gebied van Jeugdzorg en goede doelen zij vele vrijwilligers werkzaam. Tijdens Bruisend Brielle kunt u hiermee kennis maken. Er zijn stands van o.a. de Gidsengroep Brielle, het BREStheater het Brielse museum der tachtigjarige oorlog, maar er is nog veel meer. Ook organisaties op gebied van Jeugdwerk, zorg en goede doelen kunt u op 25 augustus tegen komen.

Muziek tijdens Bruisend Brielle

Een jaarlijks terugkerend onderdeel is muziek in de kerk(en). In de St. Catharijnekerk worden inloop concerten gegeven. Vanaf 12.30 uur zal elk uur kunt u genieten van een concert met medewerking van verschillende koren en solisten. Laat u verrassen door mooie pianomuziek, gitaarmuziek of van de koren. Ook op straat zult u door muziek verrast worden. Tijdens het rondlopen langs alle onderdelen die het evenement zo bijzonder maken kunt u diverse spontane muzikale optredens tegenkomen. Van looporkest tot folkmuziek, van vioolmuziek tot hoempapa, alles is mogelijk.